Magyar női vízilabda-válogatott a Bárány Uszodában

A januári budapesti Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett magyar női vízilabda-válogatottat utoljára, a világliga Európai-selejtezőjében láthatta a közönség, amikor a hollandok ellen győzelmet arattak Szentesen. A válogatott korábban már részt vett egy háromhetes edzőtáborban, most pedig öt napra Egerbe érkeztek. Bíró Attila szövetségi kapitány meghívására 18 játékos kezdte el a felkészülést az előttük álló feladatokra a Bárány Uszodában. Az olimpia kvalifikációs tornát 2021. január 17. és 24. között rendezik meg Triesztben, ahol a magyar válogatott is szerepel.

Czigány Dóra – csapatkapitány, ZF-Eger

,,Ifiként érkeztem Egerbe, nagyon szerettem. Akkor ugye ifi bajnokságot is nyertünk. Az a csapat is nagyon jó volt. Akkor itt volt a junior válogatott egy jó nagy része, élveztem akkor is a játékot.”

Antal Dóra – UVSE Hunguest Hotels

,,Itt most minden átalakult. Az uszoda, a csapat. Nekem nagyon hiányzik a régi kavicsos. Igaz a kavicsos medence megmaradt, de a piros bójákat és a retró hangulatot szerintem örökre a szívembe zártam. Nyilván én nagyon szerettem itt játszani Egerben.”


OB I. és Magyar Kupa

Augusztus 29-én a férfi vízilabda OB I. 2020/21-es szezonnyitó meccsét Egerben, a ZF-Eger pólósai az újonc KSI együttese ellen14-13-ra nyerte meg. A szeptember 16-i Eger – Miskolc Magyar Kupa összecsapásnak pedig a 7. hely volt a tétje. A találkozót 14-8-ra az egriek nyerték, így a hetedikek lettek.


Női vízilabda: 5. helyen végzett a Magyar Kupában a ZF-Eger

Szeptember 8-án zárult a női vízilabda Magyar Kupa sorozat, melyben a ZF-Eger csapata az 5. helyen végezett, Az OB I-es vízilabda-bajnokság nyitómeccsén a Szentessel találkoztak, amit a 12-8-ra a Szentes nyert.


SBS-Eger karanténban a férfi kézilabdázók

Pozitív koronavírus-tesztek miatt maradt el az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság első fordulója, az SBS-Eger – Ferencváros mérkőzése. A játékosok már jobban érzik magukat, de a protokollnak megfelelően a csapat és a közvetlen stábtagok karanténban vannak. Egyelőre nincsenek információk arról, hogy mikor kezdheti el a szezont az SBS-Eger.


Jól kezdte a szezont az Eszterházy SC

Hosszú szünet után ismét hazai környezetben léptek pályára az Eszterházy SC női NB I/B-s kézilabdázói. A bajnokság második fordulójában a Szeged együttesét fogadták, akiket 8 góllal, 31-23-ra győzött le az Eszterházy.


Megyei rangadó: Eger SE – FC Hatvan 4-0

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában az Eger SE első megyei rangadóján a Hatvan csapatát fogadta, szeptember 27-én vasárnap. A találkozót 4-0-ra az Eger nyerte. A  Magyar Kupában a legjobb 64 csapat között várhatják a folytatást. A megyei első osztályú Eger SE II. csapata pedig jelenleg a 13. helyen áll


41. Tour de Hongrie magyar győzelemmel!

2005 után ismét magyar győztest ünnepelhettek a Tour de Hongrie, vagyis a magyar kerékpáros körverseny szerdai zárása után. A kékestetői hegyi hajrát és egyben befutót 10 másodperces előnnyel az egri kötődésű Valter Attila nyerte.

A végeredmény itt tekinthető meg: www.tourdehongrie.hu/eredmenyek-2020


A Vincze-Bacigal kettős nyerte az Eger Rallye-t

A bajnoki címvédő, Skoda Fábiával versenyző Vincze Ferenc – Bacigál Igor kettős nyerte az Eger Rallye-t. Az idei bajnokságban az élen álló Turán Frigyes – Bagaméri László páros szombaton bukott, így most már Vinczéék vezetik az első osztály mezőnyét.


SZERZŐ: TISZLAVICZ LUCA