Ippon Shobu Magyar Bajnokság a Kemény Ferenc Sportcsarnokban

A shotokan karatéhoz tartozó stílusszövetségek összevont bajnokságának – vagyis az Ippon Shobunak – ismét Eger adott otthont október 10-én. A versenyt a Magyar Karate Szakszövetség, az Agria Shotokon Karate Egyesület és az Egri Városi Sportiskola szervezte közösen. A legfiatalabb lány, Sirum Lilien és fiú, Renge Lajos első megmérettetésük alkalmával díjat kaptak a megnyitón. A résztvevők az ippon shobu szabályrendszerben katában, azaz formagyakorlatban és kümitében, vagyis küzdelemben – a távolság és az időzítés technikájában – mérték össze tudásukat. A versenyen összesen 18 egyesület 130 versenyzője állhatott tatamira a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Az Ippon Shobu Magyar Bajnokságot az Egri Városi Sportiskola összesítve hat arany, hat ezüst és tizenhárom bronzérmmel zárta.


A ZF-Eger férfi vízilabdacsapat jelenleg a 4. az OB I-es bajnokságban

Az OB I-es férfi vízilabda-bajnokság 10. fordulójában a ZF-Eger a Ferencvárost fogadta a Bitskey Uszodában. Bár sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül 2 góllal jobbnak bizonyult a Fradi, így 16-14-re győztek. Október 24-én az együttesek a 4. fordulóból elhalasztott Miskolc elleni meccset pótolták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeszékhelyén, ami 9-9-es döntetlennel zárult.

 1. forduló:  ZF-Eger – KSI 14-13
 2. forduló:  ZF-Eger – Kaposvár 9-4
 3. forduló:  ZF-Eger – BVSC Zugló 6-11
 4. forduló:  Miskolc – ZF-Eger 9-9
 5. forduló:  ZF-Eger – Debreceni VSE 17-10
 6. forduló:  Metalcom Szentes – ZF-Eger 7-7
 7. forduló:  ZF-Eger – TVSE Vízilabda Kft. 14-4
 8. forduló:  UVSE Hungest Hotels – ZF-Eger 8-11
 9. forduló:  ZF-Eger – A-Híd VasasPlaket 6-8
 10. forduló:  ZF-Eger – FTC-Telekom 14-6


OB I. női vízilabda

Jelenleg az Eger még nem szerezett pontot az 5. forduló után az OB I-s női vízilabda-bajnokságban, mint ahogy a III. kerületi TVE és a Honvéd sem, így a 8. helyen állnak.

Öt győzelemmel az élen az Eszterházy SC

Az eddig hibátlan listavezető Eszterházy SC, az elmúlt hetek karanténja miatt az első bajnokijára készülő Orosháza csapatát látta vendégül október 17-én, az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság Keleti-csoportjában. A találkozón 9 találattal jobbnak bizonyult az Eger az Orosházánál, így 31-22-re nyerek. Ezután 10 napos önkéntes karantén következett az egyetemista lányok számára, mert edzőjük az orosházi mérkőzés után rosszul létre panaszkodott.

 1. forduló: Hajdúnánás SK – Eszterházy SC 23-27
 2. forduló: Eszterházy SC – PC Trade SZNKE 31-23
 3. forduló: Tempo KS – Eszterházy SC 21-32
 4. forduló: Pénzügyőr SE – Eszterházy SC 21-25
 5. forduló: Eszterházy SC – Oxxo Energy Orosházi NKC 31-22


NB III. labdarúgó bajnokság: Döntetlen a második megyei rangadón

Az NB III-as labdarúgó bajnokság 15. fordulójában léphetett újra pályájára a kényszerpihenő után az Eger SE mégpedig a Gyöngyös csapata ellen a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban, október 25-én vasárnap. A megyei rangadón a sárga lapok és az egy piros mellett gólok is születettek, 3-3-as döntetlennel zárult a találkozó.

 1. forduló: Eger SE – Mezőkövesd Zsóry II. 6-0
 1. forduló: Eger SE – DVSC II. 4-0
 1. forduló: Eger SE – BVSC Zugló 0-2
 1. fordul: Termálfürdő Tiszaújváros – Eger SE 0-1
 1. forduló: Eger SE – Sényő-Carnifex FC 1-0
 1. forduló: Sajóbábonyi VSE – Eger SE 0-1
 1. forduló: Eger SE – Putnoki FC 5-0
 1. forduló: Kisvárda Master Good II. – Eger SE 0-0
 1. forduló: Eger SE – Tállya KSE 1-1
 1. forduló: Ceglédi VSE – Eger SE 1-1
 1. forduló: Eger SE – FC Hatvan 4-0
 1. forduló: Tiszakécskei LC – Eger SE 2-0
 1. forduló: Eger SE – Füzesgyarmati SK Elhalasztva
 1. forduló: Balassagyarmati VSE – Eger SE Elhalasztva
 1. forduló: Eger SE – Gyöngyösi AK-Mátra-Beton 3-3


Megye I.: Győzelem a Maklár SE ellen

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában az Eger SE II. csapata a Maklárt fogadta a Felsővárosi Sporttelep műfüves pályáján október 24-én. Ezzel a találkozóval megtört a vereségsorozat az Eger számára, hiszen 3-0-ra sikerült győzniük, azonban még így is a sereghajtó szerepét töltik be.

 1. forduló: Eger SE II. – Füzesabonyi SC 1-1
 1. forduló: Bélkő SE – Bélapát – Eger SE II. 5-0
 1. forduló:Besenyőtelek SC – Erőss Út – Eger SE II. 2-1
 1. forduló:Eger SE II. – Gyöngyöshalász SE 3-0
 1. forduló:Felsőtárkány SC – Eger SE II. 1-1
 1. forduló:Eger SE II. – Egerszalók SE 0-8
 1. forduló:Heréd LC – Eger SE II. 3-0
 1. forduló:Eger SE II. – Pétervására SE 0-3
 1. forduló:Lőrincz VSE – Eger SE II. 4-3
 1. forduló: Eger SE II. – Maklári SE 3-0


Amerikai foci: A Divízió II. élén az Eger Heroes

A járványhelyzet miatt a 2020-as amerikai foci szezon március helyett végül szeptemberben kezdődhetett el. Az első két osztályt összevonták, amelyben az Eger Heroes is indulhatott volna, azonban a csapat ezt nem vállalta, helyette a Divízió II-be neveztek, annak is a Keleti-csoportjában szerepelnek. Mivel a Jászberény Wolverines visszalépett az október 4-i mérkőzéstől, így az ellenfelek – az Eger – javára 20–0-val jóváírták a találkozót. Ezért az első, egyben hazai mérkőzésen léphetett először pályára az Eger Heroes a Rebels Oldboys ellen október 11-én. A találkozót 42-34-re az Eger Heroes nyerte a Felsővárosi Sporttelepen. A hősök jelenleg is vezetik a Divízió II.-t.


Fertálymesteri horgászverseny

Borúsan indult a szombat reggel október 17-én, azonban ez a horgászokat nem tántorította el. A halakat azonban annál inkább, hiszen nehezen akadtak horogra, az idei Egri Fertálymesterek 4. horgászversenyén. A szabályok megegyeztek az elmúlt évivel, vagyis egy-egy botot használhattak a horgászok. A versenyen öten indultak, míg mások az ebédnek valót készítették bográcsban. A megmérettetés végére pedig a halaknak is megjött a kapókedvük, így az első helyezett Bollók István, a második Merczel Tibor, a harmadik pedig Véghső Miklós lett.


Asztalitenisz

Az október 24-25-i hétvégén listavezetőket láttak vendégül az egri asztaliteniszezők az NB I-es és a NB III-as pontvadászatban, ahol egyiküknek sem sikerült legyőzni az éllovast. Az NB I-es Egri VSI Pálosi AK I asztalitenisz csapat azonban jelenleg 3 mérkőzés után 2 győzelemmel és egy vereséggel a 6. helyen áll. Az NB III-as együttes pedig a 3. helyen szerepel az Észak-Magyarországi B csoportban. A csapatok a hazai meccseket a Bem tábornok utcai Dr. Ruttkay Vilmos Asztalitenisz Játékcsarnokban játszák.


SZERZŐ: TISZLAVICZ LUCA