A hónap érdekessége

Országos bajnok lett Békési Eszter 200 méteres női mellúszásban, valamint Holló Balázs 400 méteres férfi gyorsúszásban Kaposváron, a Felnőtt Országos Bajnokságon. A Magyar Úszó Szövetség márciusról decemberre csúsztatott versenye a 2021-es Olimpiára való felkészülésnek tekinthető.

December 12-én az idei év utolsó hivatalos eseményének a karate fellegvára, Eger adott otthont. Az októberi ippon shobu országos bajnokságot követően a Magyar Karate Szakszövetség az Agria Shotokan Karate Egyesülettel és az Egri Városi Sportiskolával közösen szervezte meg a Shotokan Karate Liga Országos Bajnokságot. A megyeszékhelyen tartott megmérettetésen 19 egyesület 164 versenyzője állhatott tatamira. Az Agria Shotokan Karate Egyesület összesítve 8 arany-, hat ezüst- és négy bronzéremmel zárta a bajnokságot.


7. helyen a Tigra-ZF-Eger

Új fő és egyben névadó szponzora lett az Egri Vízilabda Klubnak. A támogató egy magyar informatikai cég, amellyel a 2022-es év végéig tart a megállapodás. Ezentúl a felnőtt csapatok, valamint a klub utánpótlás együttesei is Tigra-ZF-Eger néven szerepelnek a különböző bajnokságokban. A Tigra-ZF-Eger férfi vízilabdacsapat december 14-én játszotta az utolsó mérkőzését az OSC ellen, akiktől 14-5-re kikaptak. Így az együttes 7 győzelemmel, 2 döntetlennel és 6 vereséggel a 7. helyről várja az OB I-es férfi vízilabda-bajnokság folytatását.

Emellett a LEN Euro-kupában is érdekelt volt az Eger, mivel szintén az első osztályban szereplő Vasas együttese visszalépett az indulástól. A Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a Szolnok, az OSC és BVSC mellet az egriek képviselhetik az országot a második számú európai kupasorozatban. Zágrábban a montenegrói Primorac Kotor 15-9-re, míg a horvát Mladost Zágráb 13-7-re győzte le az egrieket.


Az 5. helyen az Eszterházy SC

December 12-én, az utolsó mérkőzésén 21-14-es győzelmet szerezett a férfi OB I/B-ben játszó Eszterházy SC vízilabdacsapat a Fehérvári Vízilabda Sportegyesület együttese ellen. Így az egriek 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel az 5. helyről várják a tavaszi folytatást.

 

10. helyen az SBS-Eger

A Szegedet fogadta az SBS-Eger az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság 2020/21-es szezonjának őszi félévének utolsó hazai mérkőzésén. A találkozó a papírformának megfelelően alakult; a vendégek 41-21-re nyertek. December 16-án, a megyei rangadón pedig 30-30-as döntetlen született a Gyöngyös otthonában. Ezzel, bár a táblázat a sok elmaradt mérkőzés miatt nem a valós állást mutatja, az Eger jelenleg 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 5 vereséggel a 10. helyen áll.

December 18-án és 19-én Liga-kupa mérkőzést játszott az Eger az NB I/B-s Debrecennel szemben. Idegenben 30-28-ra, hazai pályáján pedig 28-24-re győztek az egriek.


2. helyen áll az Eszterházy SC

Az NB I/B-s Eszterházy SC női kézilabda-csapat a Kispest együttesét fogadta a 2020/21-es szezon őszi félévének utolsó hazai meccsén. Szinte az egész találkozón fej-fej mellett haladt a két gárda, végül a vendégek egy góllal jobbnak bizonyultak, és 28-27-re győztek. Zárásként, december 16-án, a budapesti Elek Gyula Arénában a Ferencváros U20-as csapata ellen 30-26-ra nyertek az egri egyetemista lányok. Így 9 győzelemmel és 2 vereséggel a 2. helyről várják a tavaszi folytatást. vereséggel a 2. helyről várják a tavaszi folytatást.


NB III.: Harmadik helyen az Eger SE

December 10-én, az NB III-as labdarúgó-bajnokságon a 13. fordulóból elhalasztott Füzesgyarmat elleni mérkőzést pótolta az Eger SE. A találkozót Gresó Mátyás két góljával a hazai csapat nyerte 2-1-re. Így az Eger a 2020/21-es szezon őszi félévét a harmadik helyen zárta. Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban minden csapat lejátszotta az őszre tervezett mérkőzéseket, így a Tiszakécske és a Jászberény után, 8 győzelemmel, 3 vereséggel és 2 döntetlennel az Eger szerepel a táblázat harmadik helyén.


Januárban elmarad a Téli-kupa

A Magyar Labdarúgó-szövetség Heves Megyei Igazgatósága a kialakult vírushelyzetre való tekintettel, a hagyományoktól eltérően, ezúttal nem rendezi meg a tavaszi felkészülést segítő téli műfüves nagypályás tornáját. Így a tavaszi szezon rajta előtt a csapatok az elhalasztott bajnoki mérkőzéseiket pótolhatják. Emellett 2021-ben a Pásztorvölgyi teremlabdarúgó-bajnokság is elmarad.


SZERZŐ: TISZLAVICZ LUCA