Ökölvívás

A VII. Egri Küzdelmi Napon 35 egyesület 168 versenyzője mérhette össze tudását két ringben. A Heves megyei egyesületek közül a bélapátfalvaiak 4, a gyöngyösiek 2, míg a házigazdák 17 boxolót indítottak az ökölvívók küzdelmén.

A tervek szerint május 17-e és 21-e között a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Városi Sportiskola rendezi a 70. Junior és Ifjúsági Nemzetközi Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenyt a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

 

Vízilabda

OB I.: Tigra-ZF-Eger – PannErgy-Miskolc 10-10

A Tigra-ZF-Eger OB I-es férfi vízilabdacsapat a 2020/21-es szezon tavaszi felvonásának első mérkőzésén január 16-án a KSI vendége volt, majd a Kaposvár és a BVSC következett. Ezután játszották első találkozójukat hazai pályáján a Miskolc ellen, amikor is 10-10-es döntetlen született. A következő mérkőzésre egészen három hetet kellett várni:

február 27-én a Debrecen vendége volt az Eger.

Női OB – egy döntetlen, két vereség

Egy hét alatt három mérkőzést játszott az OB I-es női vízilabda-bajnokságban a Tigra-ZF-Eger. Hazai pályán kezdték a 2020/21-es szezon tavaszi fordulóit, február 13-án 12-12-es döntetlen született a Szentes ellen, majd ezt egy 24-7-es vereség követte idegenben, az UVSE ellen, valamint ismét a Bitskey Uszodában játszottak, ekkor a Dunaújvárossal, akik 14-6-ra nyertek.

Kézilabda

SBS-Eger: Liga Kupa, Magyar Kupa, Bajnoki meccsek

A 2020/21-es NB I-es férfi kézilabda-bajnokság második felvonására nemcsak a tréningekkel hangolódott az SBS-Eger. A sűrű programban Liga Kupa, valamint Magyar Kupa-mérkőzések szerepeltek. Utóbbiban a Mezőkövesd ellen nem sikerült a továbbjutás. Az NB I-es bajnokságban az első hazai, egyben a tavaszi szezon meccsén a Ferencváros volt a vendég. A találkozó a zöld-fehérek győzelmével zárult, majd február 21-ig négy győzelem következett az Eger számára.

NB I/B: Eszterházy SC – Hajdúnánás SK 29-24

Az NB I/B-s Eszterházy SC is hazai pályán kezdte a 2020/21-es szezon tavaszi idényét. Akkor a Hajdúnánás ellen 29-24-re nyertek az egyetemisták.

Labdarúgás

NB III. – Február 28-án kezdődött az idei bajnokság tavaszi fordulója

Az Eger SE NB III-as labdarúgó-együttes a felkészülési meccseken hét találkozót játszott, ebből 4 alkalommal nyertek, 1 döntetlen és 2 vereség született. Az utolsó edzőmérkőzésen az új vezetőedző, Jakab Sándor is bemutatkozott az egrieknél. A korábbi kapitány, Sütő Szilárd az NB I-es Budapest Honvédhez távozott. A 2020/21-es szezon tavaszi fordulóinak első meccsét a BVSC-Zugló vendégeként játszotta az Eger SE február 28-án. Március 7-én a Tiszaújváros együttesét fogadják a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.


SZERZŐ: TISZLAVICZ LUCA