A hónap érdekessége

Novemberben az új szabályoknak megfelelően nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezték meg a bajnokságok találkozóit. A szurkolók online, élőben vagy felvételről követhették a mérkőzéseket. Több együttes önkéntes karanténba vonult, valamint az SBS-Eger NB I-es férfi kézilabdacsapat több mint két hónap után léphetett újra pályára. A rutinos játékosok mellett fiatalok debütáltak a különböző sportágakban. Ezen kívül idén először rendezték meg Egerben az Országos Női Egyéni Tekebajnokságot a Tősi Pál Tekecsarnokban, ahol a 120 vegyes gurítást 32 sportoló teljesítette. Összesítésben a versenyzők közül a győri Sass Edit bizonyult a legjobbnak.


OB I. férfi vízilabda

A ZF-Eger férfi vízilabdacsapat jelenleg az 6. helyen áll az OB I-es bajnokságban. 13 meccs után, 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel azonban még két találkozó hátra van decemberben. Emellett mivel az OB I-es Vasas férfi vízilabdaegyüttes visszalépett az LEN Euro-kupa indulástól, így a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a Szolnok, az OSC és BVSC mellett a ZF-Eger képviseli az országot a második számú európai kupasorozatban. Az egriek az F-csoportba kerültek, melynek első mérkőzéseit a tervek szerint december 4-e és 6-a között rendezik meg.

  1. ZF-Eger – FTC-Telekom 14-6
  2. ZF-Eger – Budapesti Honvéd sportegyesület 13-17
  3. PVSK Mecsek Füszért – ZF-Eger 8-9
  4. ZF-Eger – Szolnoki Dózsa 12-19


OB I. női vízilabda

A 7. helyen zárta a 2020/21-es idény őszi sorozatát az OB I-es női vízilabda-bajnokságban szereplő ZF-Eger. Az utolsó meccsen a Honvéd együttesét fogadták. A találkozó 20-10-re a az egri lányok javára dőlt el a Bitskey Uszodában. Ezen a meccsen olyan fiatal játékosok debütáltak, mint például Jászberényi Eszter és Pásztor Flóra, akik egy-egy góllal segítették győzelemhez az együttest.


Újra pályán az SBS-Eger

Több mint 2 hónap után újra pályára léphetett az NB I-es férfi kézilabda-bajnokságban az SBS-Eger. A hosszú kihagyást követően az egriek először a címvédő Veszprém együttesét látták vendégül a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A találkozót 40-21-re a vendégek nyerték. November 21-én megyei rangadót rendeztek a csarnokban. Ekkor az Eger a Gyöngyös csapatát fogadta. Egy másodpercen múlt a döntetlen, végül Németh Tamás góljával a vendégegyüttes győzött 26-25-re. November 25-én, szerdán este pedig az SBS-Eger megszerezte első győzelmét a szezonban a Komló együttese elleni visszavágó találkozón.

1. Sport36-Komló – SBS-Eger 32-27

4. SBS-Eger – Telekom Veszprém 21-40

5. MOL-Pick Szeged – SBS-Eger 47-27

13. SBS-Eger – HE-DO B.Braun Gyöngyös 25-26

14. SBS-Eger – Sport36- Komló 33-26


Eszterházy SC – Vasas SC rangadó

Az NB I/B-s Eszterházy SC női kézilabdacsapat a tíznapos önkéntes karantén és Zsadányi Sándor vezetőedző negatív koronavírustesztje után edzhetett újra. A kényszerpihenő előtt az Orosházát fogadták utoljára hazai pályáján, majd a feloldás után a Vasas volt a vendég az Eszterházy Csarnokban. A rangadón 2 góllal jobbnak bizonyultak a vendégek, 23-21-re nyerték meg a mérkőzést. Így jelenleg az Eszterházy SC a 2., azonban még 3 mérkőzés hátravan. November 29-én, vasárnap a Göd vendégei, december 5-én a Kispest csapatát fogadják az Eszterházy Csarnokban, majd a 2020-as év utolsó találkozója egy pótlómeccs lesz. A tervek szerint az egyetemista lányok december 16-án a Ferencváros U20-as együtteséhez utaznak.


NB III.: Az élbolyban az Eger SE

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában az Eger SE a DVTK II. csapatát látta vendégül a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. A találkozót a hazai együttes nyerte 2-0-ra, Gresó Mátyás és Boros Gábor a két diósgyőri nevelésű játékos góljával. A folytatásban még három mérkőzés vár az Eger SE csapatára, ezek közül kettő már visszavágó. November 29-én a Mezőkövesd, december 6-án pedig a DVSC II. csapatának a vendégei az egriek. December 10-én, csütörtökön pedig a 13. fordulóból elhalasztott találkozót pótolják a Füzesgyarmat ellen.

  1. Balassagyarmati VSE – Eger SE 2-0
  2. Eger SE – Gyöngyösi AK-Mátra-Beton 3-3
  3. Tiszafüredi VSE – Eger SE 0-0
  4. Eger SE – Jászberényi FC 1-3
  5. SBTC – Eger SE 1-2
  6. Eger SE – DVTK II. 2-0Labdarúgás: Megye I., Eger SE női csapat

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Eger SE II. csapata a 12. helyről várja a tavaszi folytatást. Az utolsó mérkőzésén 3-2-re győzték le a Heves együttesét a Felsővárosi Sporttelepen.

A ¾ pályás Pest megyei bajnokságban november 8-án játszott utoljára idegenben az Eger SE női csapata a Göd együttese ellen. A mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárult, így az egri lányok jelenleg a 4. helyről, az Északi-csoportban várják a tavaszi folytatást.

 

Az Eger Heroes visszalépett a bajnokságtól

Az Eger Heroes vezetősége úgy döntött, hogy a csapat azonnali hatállyal visszalép a bajnokságban való részvételtől, valamint felfüggesztik az edzéseiket. Az életbe lépett szigorítások és a járványhelyzet miatt, családjaik, rokonaik és a közösség egészsége érdekében határoztak így.


SZERZŐ: TISZLAVICZ LUCA