Vízilabda

Az OB I-es Tigra-ZF-Eger férfi vízilabdacsapat január 16-án a KSI együttese ellen 13-10-es győzelemmel rajtolt a bajnokságban. A tervek szerint az idei idény tavaszi fordulóinak első hazai meccsét február 3-án, szerdán a Miskolc ellen játsszák az egriek.

Olimpiai Kupán szerepelt a Tigra-ZF-Eger

A 2020/21-es OB I-es női vízilabda bajnoki szezon tavaszi mérkőzésire nemcsak edzésekkel, hanem egymás elleni mérkőzésekkel is készültek a csapatok. A Magyar Vízilabda Szövetség egy versenysorozatot indított, az Olimpiai Kupa 2021-et, azzal a céllal, hogy játéklehetőséget biztosítsanak az OB I-es női együttesek számára az Olimpiai Kvalifikációs torna ideje alatt is. A küzdelmekben a Tigra-ZF-Eger vízilabdaegyüttes is részt vett. A Szegedet 15-12-re, a Dunaújvárost 15-10-re győzték le, míg a Junior Női Válogatottól 15-8-ra, az UVSE-től pedig 24-11-re kikaptak. Így az egriek, ötödik vagy hatodik helyéről a Dunaújváros–UVSE találkozó eredménye döntött. Mivel a fővárosi együttes győzött, így az Eger 5. lett. A 2020/21-es OB I-es vízilabda bajnoki szezon tavaszi mérkőzéseit a Szentes ellen kezdi meg a Tigra-ZF-Eger február 13-án, szombaton.

Labdarúgás

Felkészülés és edzőmeccsek

Az Eger SE NB III-as labdarúgói is elkezdték a felkészülést a 2020/21-es bajnokság tavaszi fordulóira. Az első előkészületi mérkőzésen az NB III-as Balassagyarmat volt a vendég a Felsővárosi Sporttelepen január 23-án. A találkozót az egriek nyerték 3-0-ra. Az NB III-as csapat mellett az utánpótlás, az Eger SE, valamint a női csapatok is elkezdték a felkészülést a 2020/21-es a bajnokságok tavaszi fordulóira. A szezon kezdetéig a tréningek mellett edzőmeccsek és futsal találkozók is szerepelnek a programban.

Kézilabda

Liga Kupa: A negyeddöntőben az SBS-Eger

Az SBS-Eger NB I-es férfi kézilabdacsapat január 4-én kezdte a felkészülést a 2020/21-es szezon tavaszi fordulóira, valamint a Liga Kupa mérkőzésekre. Utóbbiban az egriek 5 győztes és egy vesztes mérkőzést követően csoportelsőként – így negyeddöntősként – fejezték be a küzdelmeket. Az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság a tervek szerint februári 4-én a Ferencváros ellen kezdődik az Eger számára a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Liga Kupa: Az Eszterházy SC is érdekelt volt a versenysorozatban

Az Eszterházy SC NB I/B-s női kézilabdacsapat is január 4-én, hétfőn kezdte az idei év első tréningjét. A február 13-i bajnoki szezon rajtja előtt Liga Kupa mérkőzéseket játszottak a Kispesttel, valamint a Hajdúnánással.

Asztalitenisz

NB I.: HRT Spedition Egri AK pótolja az elmaradt mérkőzéseket

A járványhelyzet miatt a korlátozások bevezetése után, október végén a Magyar Asztalitenisz Szövetség felfüggesztette a 2020/21-es szezon bajnokságait. Így a Keleti-csoport tízes mezőnyének hetedik helyéről várta a folytatást az NB I-es egri csapat. Január 9-én viszont újra elkezdhették a versenyzést az NB I-es csapatok, így az őszi szezonból hátralévő öt mérkőzést januárban és februárban játsszák le az együttesek, márciusban pedig indulhat a tavaszi idény.


SZERZŐ: TISZLAVICZ LUCA