Filmek az Agria moziban augusztusban

A nyári forróságban a legjobb hely a hűsölésre a mozi valamelyik légkondicionált terme, feltankolva egy hideg üdítővel, ropogós nachossal. Szerencsére augusztusban se a jó időből, se a jó premierekből nem lesz hiány, ennek apropóján tájékozódtunk a legfrissebb mozis hírekről, megjelenő filmekről. Mindezt első kézből, Berényi Tamástól az egri mozi igazgatójától kaptuk meg.

Hogy megy most a mozi, teljesen kihevertétek már az elmúlt időszak, a járvány hatásait?

A színfalak mögött még sok olyan dolog van, amit a Covidnak “köszönhetünk”, azonban a filmkínálat, a forgalom és az általános működés már szerencsére a Covid előtti időket tükrözi. Túl vagyunk egy Minyonon, Jurassic World-ön, amiken szerencsére rengeteg néző volt, elindultak apróbb fejlesztések, bizakodó vagyok.

Egyre több és jobb a magyar film, díjakat is zsebeltek be, két alkalommal még Oscar-t is az elmúlt években, igazi szuperprodukciókat forgatnak nálunk a nagy stúdiók. Milyen hatással van ez a mozikra?

Nagyon jók a magyar filmek és a közönség is szereti őket, főleg vígjátékokban vagyunk erősek. Augusztusban is érkezik két magyar film. Mucsi Zoltán szereplésével az Együtt kezdtük, melyben az egykori gimis barátok, szerelmek 10 év után egyikük esküvőjén újra találkoznak. Természetesen az ilyen találkozás nem maradhat botrányok, poénok, szerelmek nélkül, szóval a sztori adott a jó mozizáshoz. A másik magyar film augusztusban a Szia Életem!, ami szintén egy vicces, szórakoztató vígjáték némi érzelemmel keverve. Egy népszerű, de ihlethiányos írónak – Thuróczy Szabolcs alakításában – és sosem látott kisfiának nem várt találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kényszerű együttlét fordulatos, vidám és érzelmes története.

Mi lesz terítéken a családoknak, gyerekeknek ebben a hónapban?

A Minyonok: Gru színre lépése jön velünk tovább az augusztusi műsorra is, aki még nem látta ajánlom, hiszen egyszerre szórakoztató a gyerekeknek és szülőnek egyaránt. Érkeznek a Szuperállatok, az ismert DC képregények (Superman, Batman stb.) ihlette rajzfilmben a főszerepben a házikedvencek lesznek, például Superman kutyája, és ahogy a gazdája, ő is megmenti a világot a gonosztól, mindezt izgalmas, fordulatos események során, nem kevés humorral fűszerezve. Továbbá műsorra kerül még a Mia és én: Szintópia hőse és a Tomboló Blöki című rajzfilmek is.

Milyen más filmek jelennek meg augusztusban a moziban, mi az, amiért érdemes ellátogatni a moziba?

Augusztusban érkezik Jordan Peele legújabb, elgondolkodtató thrillere, a Nem. Brad Pitt főszereplésével egy akciódús film, A gyilkos járat. A hónap végén jelenik meg a Miután, amerikai romantikus drámasorozat negyedik epizódja, a Miután boldogok leszünk. A Fenevad című thriller azoknak szól, akik szeretik a borzongást, hiszen a film közben feszült izgalommal kísérhetjük végig a szereplők menekülését egy fenevad oroszlán elől. Végül, de nem utolsó sorban az Ahol a folyami rákok énekelnek című filmet ajánlom azoknak, akik szeretik a jó filmdrámákat.

A filmeken túl persze a moziélményért is érdemes ellátogatni a moziba, a friss popcorn illata, a színes, világító reklámok, a közös filmezés élménye olyan dolgok, amit csak nálunk kaphatnak meg a nézők.


(EM)