Augusztus 19-től az Agria Park segítségével heti rendszerességgel alakítunk át egri lányokat, asszonyokat, idősebb hölgyeket.

A forgatás során kreatív ötletekkel és tanácsokkal sietek segítségükre, hogy sokkal, de sokkal jobban érezzék magukat saját életükben.

A TV Eger nézői szerdánként velük együtt izgulhatják végig az átalakulás folyamatát, az új ruhadarabok és a kiegészítők felkutatását, a fodrász és a sminkes okozta újdonság varázsát.

 

Jakabné Jakab Katalain „A ruhát nem hordani, hanem viselni kell”

Jakabné Jakab Katalin

„A ruhát nem hordani, hanem viselni kell”

Jakabné Jakab Katalin idegenvezetőként és a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnökeként tevékenykedik. A mindennapok során mindig elegánsan, különböző hímzéssel, csipkével ellátott ruhákat visel. Elmondása szerint otthon a négy fal között, sőt kirándulások alkalmával is így öltözködik. Az egri bevásárlóközpont segítségével arra vállalkoztunk, hogy beszerezzük az első nadrágját, és olyan megjelenést varázsoljunk neki, amely a cukorbeteg gyerekek számára szervezett táborban is kényelmes viselet lehet.

De vajon hogyan beszélhetek rá sportcipő viselésére egy hölgyet, aki egész életében magassarkúban járt? És vajon a mindig tökéletes frizurája helyett elfogad-e egy lazább alternatívát? Vajon meg tudom-e győzni arról, hogy egy nadrág is lehet csinos és elegáns?

Ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor Jakabné Jakab Katikával az Agria Park felé vettük utunkat, hogy egy délután alatt új megjelenést varázsoljunk neki.

Ugyancsak megnehezítette a dolgom Katika azon kijelentése, hogy kicsit aggódik az átalakítás eredményét illetően. Elbátortalanodtam, hogyan fogom egy magabiztos, határozott nő stílusát megváltoztatni, ezért a további gondolkodás helyett inkább belevágtunk a tökéletes ruhadarabok keresésébe.

Katika sok elvárással és kritériummal érkezett, de végül sikerült két olyan szettet összeállítanunk, mellyel mindketten egyaránt elégedettek voltunk. Virágos, vidám lenge nyári nadrágot egy fél elegáns, színben hozzáillő inggel, valamint egy sportosabb, térdig érő kék rövidnadrágot és bordó blúzt próbált fel Katika. Mindkét ruhában tündökölt, ugyanúgy viselte, mint elegánsabb darabjait. Szerinte ugyanis a ruhát nem hordani, hanem viselni kell a jobb összhatás érdekében. Hosszas tanakodás után utóbbira esett a választásunk. Úgy gondoltam, túl vagyunk a nehezén… Nos, tévedtem.

Hátra volt még a cipő és a táska kiválasztása, a fodrász és a smink. A cipőboltba ennek ellenére már így is egy teljesen más Katika lépett be. Míg korábban sosem próbált volna fel egy sportcipőt, most ezen akadt meg a tekintete elsőként. Bár azt azért tudni kell, hogy egy magassarkú, csillogós darabról volt szó. Támogattam az ötletét, de azért egy szandált is kerestem neki, végül pedig az lett a befutó.

A táska kiválasztásánál viszont szereplőnk akarata érvényesült.

Ezután utunk a fodrászatba vezetett, ahol Katika nagy kihívás elé állította az ott dolgozókat, ugyanis semmilyen módosítást, vágást nem engedélyezett, csak frizurája beszárítására kaptunk szabadkezet. De ez az apró módosítás is nagy meglepetést okozott. Egy modernebb, fiatalosabb Katika nézett vissza a tükörből, a smink pedig csak még tovább fokozta az összhatást.

Úgy gondolom Katikával egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk el, sok nevetéssel és sok érdekes történettel, és ami a legfontosabb, egy nagyon látványos átalakítással.

Ahogy Katika fogalmazott, nagyon jól érezte magát, hogy mindenki egész nap vele foglakozott, és sikerült „nem elrontanom” őt. Mint mondta, ugyanolyan jó érzéssel távozik új ruhadarabjaiban, mint ahogyan a nap elején megérkezett saját összeállításában.

Ezekért a szavakért már megérte!

 

Tiszlavicz Luca

Tiszlavicz Luca

Tiszlavicz Luca több mint 3 éve tevékenykedik a városi televízió szerkesztőjeként, leginkább sportesemények és versenyek közvetítésével, forgatásával tölti mindennapjait. Ez stílusában is megjelenik, a praktikusabb, lazább vonalat képviseli. Az egri bevásárlóközpont segítségével arra vállalkoztunk, hogy egy kis eleganciát csempésszünk öltözékébe, így olyan darabok után kutattunk, amelyek segítségével nem csak különleges alkalmakkor, hanem a hétköznapokban is csinosabbnak érezheti magát.

Próbafülkében töltött hosszú órák, jó hangulat, izgatott várakozás a sminkes székben – ezek jutnak elsőként eszembe arról a lányos délutánról, melyet kolléganőmmel közösen tölthettünk el a Gabi trendelője magazinműsorunk forgatásán.

Habár Lucával már több éve dolgozunk együtt, mindezidáig nem értettem miért takarja el alakját és fedi el csinos vonásait. A műsor forgatása során azonban kiderült, a kényelem és a védelem érdekében viseli szívesen ezeket a sportos darabokat, ugyanis elmondása szerint nem viseli jól, ha az utcán megszólítják vagy esetleg fütyülnek neki.

Első utunk egy olyan ruhaüzletbe vezetett, melybe szereplőnk egyedül biztosan nem térne be. Elegáns, szűk, fodros, nőies darabok széles választéka tárult elénk. Ennek ellenére hamar kiszemeltük a számunkra legszebb darabokat, és már nyílt is a próbafülke ajtaja. Fehér magas derekú szoknyát rózsaszín fodros blúzzal, sárga maxi és lenge nyári ejtett vállú ruhát öltött magára.

Ám Luca arckifejezése sokat elárult, egyikkel sem volt elégedett, nem érezte jól magát ezekben a darabokban. Így még sok-sok ruhapróba következett, míg sikerült rátaláltunk a megfelelőkre. A fehér magas derekú szoknyához egy zöld fodros ejtett vállú blúzt párosítottunk, melyben Luca már magabiztosan lépett ki a próbafülkéből.

Következett a cipőbolt. Mivel a ruha színei önmagában is nagyon erősek és feltűnőek voltak, ezért egy nude színű magassarkút kerestünk. Azért, hogy Luca igényeinek is eleget tegyünk egy kényelmesebb darabra, egy telitalpú szandálra esett a választásunk.

Következő lépés az ékszerek és kiegészítők kiválasztása volt, melyeket a hétköznapokban szintén nem igazán láthatunk Lucán. Hosszú hajába egy gyöngyös hajráfot képzeltem el, ő pedig egy bokaláncot választott még az összeállításunkhoz. Habár sportriporterünk már így is egészen másként festett, hátra volt még a fodrász és a sminkes is, amely nagy meglepetéseket tartogatott.

Frizuráját egy kis vágást követően hullámokkal tették elegánssá a Pláza fodrászat munkatársai, majd kocsiba pattantunk, hogy Faragó Edina is kezelésbe vegye alanyunkat. Nude színekkel emelte ki Luca arcvonásait, 30 perc után pedig már egy egészen más lány, pontosabban egy lélegzetelállítóan szép nő tekintett vissza ránk a tükörből. A nap végén, 7 órányi forgatást követően sikerült megismerni Tiszlavicz Luca új arcát, amelyre ő éppúgy rácsodálkozott, mint ahogyan én is.

 

JELENTKEZZ!

Ha esetleg Te is kedvet kaptál ahhoz, hogy velünk utazz a stílusok között, keresd bátran csapatunkat a TV Eger facebook oldalán, vagy írj a tveger@tveger.hu e-mail címre.
Mi készen állunk!


SZERZŐ: LOVÁSZ GABRIELLA