Lovász Gabriella összeállítása

Az iskolakezdés nem könnyű – de milyen izgalmas! Bár többen tartanak tőle, hogy a koronavírus-járvány újra közbeszól, mi bízunk a legjobbakban, és felkutattuk azokat a ruhákat és tanszereket az Egri Magazin olvasóinak, amelyeknek birtokában a gyerekek már augusztus során szeptemberre hangolódhatnak. Pontosabban a kislányok, ugyanis rá kellett döbbennünk, hogy férfiembereket már kiskorukban sem könnyű shoppingolásra bírni. És ez csak az első felismerés volt…

Szóval a lányokkal könnyebb – gondoltam én. De még nem tudtam mire vállalkoztam, amikor három kislánynak szerettem volna megmondani, milyen ruha­darabokban induljanak útnak első tanóráikra.

Az egri bevásárlóközpont üzleteit járva hiába mutattam nekik az egyébként felnőttek körében is divatosnak számító ruhadarabokat, az állatmintás, a pöttyös és farmer különlegességeket, bebizonyosodott, hogy a gyerekek körében továbbra is a tüll, a csillogós, a mesefigurás, a feltűnő, ugyanakkor kényelmes darabok számítanak menőnek.

Ezért az elképzeléseimet félretéve, a leendő kisiskolásokkal és szüleikkel közösen álmodtunk meg egy olyan megjelenést, amelyet végül mindenki elégedett mosollyal nyugtázott.

A próbafülkében töltött végtelen órákat követően kényelmes cseresz­nye­min­tás kisruha, ujjatlan kockás ing, hímzett farmernadrág, tüll szoknya és flitteres rövid ujjú felső került a kosarunkba.

Ezután az iskolakezdés egyik leg­fontosabb kelléke, mégpedig a tökéletes iskolatáska kiválasztására vállalkoztunk, amelyeket a papírboltban találtunk meg. Itt már egyszerűbb volt a választás: lovas, kaktuszos és virágos mintás hátizsákok rabolták el a lányok szívét. De mindezeket meg is kellett ám tölteni. Előkerült a lista, amelyet a leendő osztályfőnök küldött el a kicsiknek.

Színes ceruzák, füzetek, mappák, tolltartók széles választéka sorakozott a polcokon. Nem egyszerű döntés, de a sláger megint csak a kisállatos és Disney hősös darabok.

Egy kis segítség a bevásárláshoz

 

Pár divatos darab tőlem az iskolakezdéshez


FOTÓ: BILKU KRISZTIÁN