Termelői és kézműves hetek az egri csomagolásmentes boltban

A StopCsomagolás! 2021 február 1. és március 6. között forgó rendszerben minden héten más-más termelő és kézműves portékáit sorakoztatja fel a polcain. Az üzlet akciójával nem csak a pandémiás időszak miatt elmaradt vásárokat és rendezvényeket kívánja bepótolni, hanem egyfajta támogatást igyekszik nyújtani a helyi, valamint a környéki kézműveseknek és termelőknek.

Sokféle különleges portéka közül válogathatnak az érdeklődők 5 héten át (fotó: Egri Chiliagok)

’’Bízom benne, hogy együtt közösen sikeresen át tudjuk vészelni ezt az időszakot, és másokkal is még jobban meg tudom ismertetni, hogy milyen hasznos, minőségi és finom dolgokat lehet vásárolni a környékről”- mondta el lapunknak Kaplonyi Benjámin, az üzlet tulajdonosa.

Minden kapható lesz, ami csak elképzelhető egy vásári forgatagban

A vásárlók ez alatt az 5 hét alatt különböző termelői szörpök, lekvárok, chutneyk, chili szószok, olajok, őrlemények, savanyúságok, sópárnák, illatpárnák, illóolajok, kerámia dísztárgyak, horgolt, kötött és hímzett dísztárgyak, használati cikkek, ásványból, kristályból készült divatékszerek mellett fából megalkotott dísztárgyak, játékok, tarisznyák, övek, övtáskák, valamint vászontáskák közül válogathatnak majd.

Adalékmentes ételízesítők (fotó: Gubi Kapitány)

 

Az üzlet tulajdonosa elmondta, a termékek készítői között lesznek Heves megye több településéről érkező személyek vagy márkák. A teljesség igénye nélkül az érdeklődők a következők portékáit érhetik el: Detki Almárium, HE-JÓ Kézműves szörpök és lekvárok, Egri Chiliagok, Gubi Kapitány, Mária Kerámia, Fabolt.hu, Plósz Éva, Tuza Angéla, Tucsa Marianna, Frank Dóra, Tündérputtony és Tündér Manufaktúra, PinkGin, PinkOriginals.

A Szent János u. 11. szám alatt található csomagolásmentes bolt gazdája hozzátette, az említett időszakra már nem tudja több termelő jelentkezését elfogadni, ám együttműködési szándékot bármikor lehet felé továbbítani az info@stopcsomagolas.hu e-mail címre küldve. Nem titkolt célja a támogatói szándék mellett, hogy a népszerű és sikeres termékeket akár az üzlete állandó kínálatába is felvegye, vagy több alkalommal megjelentesse annak kínálatában.

Kerámia tárgyak a Stopcsomagolás!-ban (fotó: Mária Kerámia)


(EM)