Két nehéz év után újraindult az egri Agria Mozi a plázában, ismét érkeznek a jobbnál jobb filmek a vászonra, megnőtt a mozizási kedv és olyan nagy sorozatok folytatása érkezik városunkba is, mint a Dumbledore titkai (Legendás állatok, Harry Potter-sorozat), vagy épp a Dr. Strange (Marvel) második része. Ennek kapcsán beszélgettünk Berényi Tamással, a mozi igazgatójával.

Hogy éled meg így utólag az elmúlt két évet?

Nehéz időszak volt, mind munka, mind a lelkiek szempontjából. Meg kellett hozni nehéz döntéseket, nem tudtuk előre, hogy mit hoz a járványhelyzet, sokáig zárva tartottunk és minden bevételünk megszűnt (még az Uránia Mozinál kiadott üzlethelyiségek bérleti díjainak jelentős része is), ezért négy alkalommal készítettünk üzleti tervet, folyamatosan kerestük a pályázati és egyéb külső forráslehetőségeket, azért harcoltunk, hogy a cég ne menjen csődbe. A sok munkának és intézkedéseknek hála már tavaly sikerült elkerülni a nagy veszteséget, és stabilizálódik a cég, de elmaradtak a tervezett fejlesztések és sok minden más is. Hálás vagyok a kollégáknak és partnereinknek, akik velünk voltak ezekben az időszakban.

Mik a jelenlegi projektek?

A legfontosabb cél, hogy a közönség újra visszataláljon a moziba, majd utána tudunk a korábbi terveinkkel, fejlesztésekkel foglalkozni, azt azonban hozzá kell tennem, nem vagyunk könnyű helyzetben továbbra sem. Nagy reklámkampányok indításán dolgozunk, újra visszatérnek a művészfilmek (pl.: Vadeper Filmklub, Francia Filmnapok stb.), közönségtalálkozókat szervezünk és minél több filmnél próbálunk premier előtti vetítéseket tartani. Természetesen az éjszakai mozizás és más tematikus napok is újra műsorra kerülnek.

Miért érdemes most a moziba látogatni?

Szerencsére már a stúdiók is belátták, hogy nem tologathatják tovább a filmeket, így van miért a moziba jönni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Családi filmeknél kiemelném A rosszfiúkat és a Sonic, a sündisznó folytatását. Az áprilisban leginkább várt film a Legendás állatok – Dumbledore titkai, de izgalmasnak ígérkezik a Rohammentő és a legújabb képregényfilm, a Morbius is. Akik pedig egy kis humorra vágynak, semmiképp se hagyják ki Sandra Bullock, Brad Pitt, Daniel Radcliffe és Channing Tatum legújabb filmjét Az elveszett várost.


(EM)