HIRDETÉS

Talán nem sértődik meg ránk a többi évszak, ha azt mondjuk: a majorban a tavasz a kedvenc időszakunk. A virágokkal együtt nyílunk mi is, és az érzékeinket betölti az újjászülető természet. Egy hatalmas alvás a pihe-puha paplan alatt, aztán irány az ébredező világ – gyere, és érkezz meg hozzánk!

Harmatos hajnallal indulnak a Graefl Majorban a napok, mi már korán reggeltől talpon vagyunk. Az állatok legelni indulnak, a kert mindig igényli a törődést, a kemencében házi kovászos kenyér készül saját őrlésű biobúzából, a sajtkonyhában szorgos kezek forgatják a sajtokat, a friss házi tésztához pedig össze kell szedni a tojásokat a baromfiudvarból. Közben az utolsó simításokat végezzük a kastély restaurálási munkálatain, hogy eredeti fényében pompázhasson. A földszinti szalonban lassan végre kényelembe helyezhetjük magunkat: hosszú az út, de megéri. Édes feladatok ezek, minden percüket élvezzük, hiszen hamarosan megérkeztek és megtöltitek élettel és érdeklődéssel a tereket és a parkot. Meséltük már, hogy nyáron fürdőtavat építünk?

Ha ilyenkor, tavasszal végigsétálsz a kavicsos úton a víztorony mellett, utadat ezernyi tulipán, jácint, nárcisz szegélyezi, a park illatai pedig simogatóan hatnak a lelkedre. Gyere, lassulj le, és engedd, hogy körbevezessünk a birtokon! Jobbra a tiszta üveg rendezvényteremben már ebédhez terítenek, balra, a kápolnába is érdemes benézni, ahol misébe vagy koncertbe is belefuthatsz. Haladj el a kastély mellett, ami fenséges díszletet szolgáltat a sétához. Hátrébb, a parkban a magaságyásokban illatos fűszerek kelletik magukat, a karámokban és istállókban zajlik az élet. Az erdei úton indulva elmerülhetsz egy egészen másik világban, és ha a friss levegőben és sétában megéheztél, finom harapnivalókkal vár az étterem.

A Graefl Majorban – az országban egyedülálló módon – nullkilométeres konyhát viszünk, ami azt jelenti, hogy a tányérodra került húsoktól a savanyított zöldségeken át a virágszirom díszítésig minden a majorságból, és az azt körülölelő 20 hektáros birtokról származik. Nyár végén szörpöket, lekvárokat főzünk be, ősszel savanyítunk, lecsót rakunk el, mert az soha nem hiányozhat az étlapról. Ha levágunk egy mangalicát, annak minden részét eltesszük, majd felhasználjuk – semmi nem vész kárba. Télen-nyáron el vagyunk látva friss zöldségekkel, de a tavasz egyértelműen a saláták idénye, így minden főétel mellé szinte kötelező egy tál vitamindús zöld biocsoda a kertből: újhagyma, snidling, tyúkhúr, retek, pitypang. Szinte érezzük minden sejtünkben, ahogy visszatöltődnek energiával és napfénnyel!

Maradnál éjszakára is? Megértjük! Négy mindennel felszerelt, kényelmes, egyenként 2 szobás, hangulatos verandás apartmannal várunk. Ha maradsz, végre előkerülhetnek a borok a pincéből, tartalmas fehérek és izgalmas vörösek. Vagy egy pezsgő, hogy ünnepeljük a pillanatot!

Vár a major és a feltöltődés, ami még napokig kitart majd!


PROGRAMOK A MAJORBAN

Figyeld a húsvéti hétvége programjait!

Valami különleges programra vágytok? A Tisza-tavi csónaktúra garantáltan az, szívesen megszervezzük!

Csak sétálnál egyet a majorban? A LASSULÓ JEGGYEL nálunk tölthetsz akár egy fél napot is, a jegy árát pedig az étteremben lefogyaszthatod.

Vegetáriánus vagy? Csütörtökönként csak zöldségalapú ételek kerülnek az étlapra, de a hét többi napján is van miből választani.


SZERZŐ: GRAEFL MAJOR
FOTÓ: GRAEFL MAJOR