Hulló falevelek, jóleső napsütés, hűvösebb esték és reggelek, iskolakezdés, mézédes szőlőfürtök – ezt hozza a szeptember. De milyen programokat hoz ez a hónap Egerben? Összeállításunkban ennek jártunk utána.

Szeptember 10-én este fél nyolctól az érsekkerti zenepavilonnál egy kiváló egri csapat jelentkezik új albumával: a Cabaret Band az Ostwald rejtély című anyaggal. Másnap, ha már szeptember, a Hullnak a falevelek, és te mindig szép vagy! – refrént is biztosan eléneklő, meggyfáról is lemászó Horváth Tamás koncertezik este fél 9-től az Agria Parkban, míg a Máraiban: a Road szeptember 17-én, pénteken szintén fél 9-től ad koncertet. Másnap héttől egy gyönyörű hölgy, Péter Szabó Szilvia hozhat egy izgalmas estét az életünkbe, szintén a Máraiban: NOXTALGIA Unplugged koncertsorozatának egyik állomásán.

S ha már zene, legyen tánc! Méghozzá a javából, hiszen a XIV. Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivál már bizonyított: évről évre igényes és szívet melengető programot kínál a közönségnek. Ugyancsak zseniális program a tízéves GG Tánc Eger tízéves Egri Stúdiószínházi Fesztiválja, ahol olyan együttesek előadásait élvezhetjük, mint a Szlovák Nemzeti Balett, a Szegedi Kortárs Balett, vagy a Bozsik Yvette Társulat. Mindez szeptember 22-e és 26-a között a Gárdonyi Géza Színházban.

Menjünk vissza még egy kicsit a szabadba: az Érsekkertbe nem csak a szépségéért, a békák zenéjéért, néhány szerelmes csókért érdemes kimenni… Szeptember 18-án várnak minket a civil szervezetek és a XXVI. Eger Ünnepe érdekes, hasznos programokkal.

A szabadtéri színházi előadásokat most mellőznünk kell jövő nyárig, de szeptemberben sem maradunk előadás nélkül: a Bartakovics Béla Közösségi Házban két kultikus előadást is láthatunk. Kern András hozza el A kellékest, vagyis Eberhard Streul egy színházi kellékes nagy estjéről szóló monológját, melyet Parti Nagy Lajos írt át magyar színpadra. Az előadás szeptember 7-én este héttől élvezhető. A Mr és Mrs című komédia, mely megszületése óta hatalmas sikerrel fut világszerte, Verebes Linda és Pindroch Csaba előadásában látható szeptember 30-án, este héttől ugyancsak a Bartakovicsban. Egy beszélgetős, izgalmas programot is ajánlok önöknek: Romsics Ignáccal Molnár Ferenc beszélget a Kepesben szeptember 26-án este hattól.

És ami Egerben kihagyhatatlan: a finom bor… Menjenek szüreti programra, boros piknikre, hiszen itt a szüret ideje!

További programokért keressék a visiteger.com weboldalt, információkért pedig az intézmények honlapját, a rendezvények Facebook-eseményeit, hiszen tudják: a műsorváltozás jogát fenntartják. Minden programhoz igazán jó szórakozást kívánunk!


SZERZŐ: VASS JUDIT