Örökbefogadási kampányt indított az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány és a Gárdonyi Géza Színház. Az adventi időszak alatt zajló kampányban 35 kisállat találhat gazdára, az akció népszerűsítését a színház társulatának tagjai segítik.

Babócsai Réka színművész ötlete vált valóra azzal, hogy elindult a Fogadj örökbe! kampány a színház társulatának segítségével. Az egri menhelyen élő gazdátlan kutyák és cicák örökbefogadását a társulat tagjaival készült fotók népszerűsítik, melyek a színház közösségi oldalán láthatók.

Miért tartottad fontosnak a kampány elindítását?

Társy Diánával, a menhely vezetőjével már egy éve tervezgetjük a fotózást, de a pandémia sajnos közbeszólt, így csak most tudtunk belevágni. Önkéntesként igyekszem segíteni a menhely munkáját adománnyal, kutyasétáltatással, ha úgy hozza a sors, takarítással, egyéb kétkezi munkával, így volt szerencsém megismerni az ott lévő gazdátlan állatokat. Nagyon szeretetre méltó kutyusok és cicák élnek a menhelyen, és bízom benne, hogy közülük sokan találnak felelősségteljes, szerető gazdira a kampánynak köszönhetően. Hálás vagyok a színház munkatársainak és a vezetőségnek, hogy azonnal igent mondtak a fotózásra, a kampány népszerűsítésére. Összesen 35 kollégám jelentkezett, két napot vett igénybe a fotózás. Köszönet a képekért Jánosi Ferencnek, aki szintén nagy állatbarát. Gondolkodás nélkül, örömmel vállalta a két teljes napos fotózást és az utómunkálatokat.

Mi alapján választottátok ki az állatokat?

Sokan rendkívül szomorú előzménnyel kerültek a menhelyre, de főképp azokat választottuk, akik szeretik az ember társaságát, nem félnek az idegen környezettől.  Maximus például, az én személyes kedvencem, akivel a fotón is látható vagyok, egy hat év körüli kistestű fiú kutya, aki baleset miatti sérülésekkel, csípőtöréssel, csontsoványan került négy és fél évvel ezelőtt a menhely gondozásába. Nagyon ragaszkodik az emberhez, imádja a sétáinkat. Blaskó Balázs, a színház igazgatója, egy tizenhárom év körüli veteránnal látható a fotón. Harry húgyúti megbetegedéssel küzdött, de gazdája – az állatorvosi kezeltetés helyett – megszabadult tőle. Egy nagyon jó természetű, alkalmazkodó, és kifejezetten emberközpontú kutyusról van szó. Dér Gabriella kolléganőm egy öt év körüli kistestű kutyussal, Janával fotózkodik. Ő három évvel ezelőtt, két település között rohangált kétségbeesetten, lánccal a nyakában. Végtelenül kedves, hízelgő kutya, imádja az emberi közelséget, és a kutyatársakkal is jól kijön. De ott van például Berreginé, az alig másfél éves cicalány, akivel Emődi Attila, a GG Tánc Eger táncművésze látható. Ez a kiscica szerető gazdája halálát követően benti tartásból, mindenféle további gondoskodás nélkül az örökösök miatt az utcára került. Nagyon megrémítette a bizonytalanság, és az, hogy senkire sem tud számítani. Élve fogó csapda segítségével sikerült őt is megmenteni. Nagyon édes, bújós, hálás, állandóan dorombol, ha ember közelében van. A Gárdonyi Géza Színház Facebook-oldalán megjelenő kampányunk mind a 35 lefotózott állatról közöl információt, de érdeklődni is lehet a menhely elérhetőségein, a 06-20-358-2183, vagy a 06-20-358-0607 telefonszámon. Az Állatokat Védjük Együtt Alapítványt, és az ott élő több mint kétszáz állatot támogatni is lehet az alábbi számlaszámon, de nemcsak pénzadományt, hanem például kutya- és macskaeledelt is szívesen várnak:

Bankszámlaszám:
OTP Bank Nyrt. 11739009-20187369-00000000

egrimenhely@gmail.com


SZERZŐ: VASS JUDIT
FOTÓ: JÁNOSI FERENC