SZPONZORÁLT TARTALOM

A május hónap is tele lesz premierfilmekkel az Agria Moziban, érkeznek például magyar alkotások, illetve egy olyan ütős blockbuster, mint a Doctor Strange az őrület multiverzumában, emellett folytatódik egy várva várt klasszikus, a Top Gun: Maverick, aki pedig borzongásra vágyik, annak tökéletes választás Stephen Kingtől a Tűzgyújtó.

Két magyar film is megjelenik a hónapban: 12-én, csütörtökön kerül a vászonra a Hosszú Katinka, az Iron Lady háromszoros olimpiai bajnok, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő életét bemutató életrajzi film. A stáb két éven keresztül követte Katinkát Amerikában, Európában, illetve a Közel- és Távol-Keleten. Ott voltak akkor is, amikor kiderült, hogy elmarad a 2020-as tokiói Olimpia, és akkor is, amikor Katinka megtalálta, hogyan, merre indulhat tovább. E különleges film végére minden néző közeli ismerősének érzi majd azt, akinek egy ország drukkol, és akire egy ország büszke – aki egyszerre Katinka és Iron Lady.

Másik magyar film a Boszorkányház, ami a járvány miatt csúszott. A vígjátékban egy dokumentumfilmes igazi kincsre bukkan: öt boszorkány él egy rózsadombi villában. A velük forgató stáb bepillantást nyer a titokban működő kommuna mindennapjaiba, ahol meglepő és vicces helyzetekben ütközik a modern fővárosi élet az évszázados hagyományokkal. De a filmesek eközben felfedeznek valami még fontosabbat: a halandóság értékét a halhatatlanok világában. Az Agria Mozi közönségtalálkozóval is készül, ahol beszélgethetünk a szereplőkkel – tudtuk meg Berényi Tamás igazgatótól.

Stephen King regénye 1980-ban jelent meg, s négy évvel később került a mozikba, a főszerepet az akkor még kislány, Drew Barrymore kapta. Ezúttal Ryan Kiera Armstrong játssza Charlie-t, a pirokinetikus képességekkel bíró kislányt, az édesapját, Andy-t pedig Zac Efron alakítja, akitől új ez a szerepkör. A szülők több mint egy évtizede menekülnek, hogy elrejtsék lányukat egy titokzatos szövetségi ügynökség elől, akik a gyermek példátlan tűzgyújtó képességét tömegpusztító fegyverként akarják alkalmazni. Andy megtanította Charlie-nak, hogyan hatástalanítsa erejét, amit a düh vagy a fájdalom hoz felszínre. Ám az érzéseket egyre nehezebb és nehezebb kordában tartani. Miután egy incidens leleplezi a család tartózkodási helyét, egy rejtélyes ügynök indul a keresésükre, hogy levadássza a családot, és végleg elkapja Charlie-t. Ám a lánynak más tervei vannak…

Premierdátumok az Agria Moziban:

Május 5. – Doctor Strange az őrület multiverzumában

Május 12. – Tűzgyújtó

Május 12. – Az egér legjobb barátja

Május 12. – A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya

Május 12. – Katinka

Május 19. – Boszorkányház

Május 19. – Az Északi

Május 26. – Top Gun: Maverick


(EM)