SZPONZORÁLT TARTALOM

Mezőkövesd felkészült a nyárra. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település bár a matyó népművészetéről és a különleges gyógyfürdőjéről híres, talán kevesen tudják, hogy a város sok más érdekességet is tartogat a pihenni vágyó turistáknak. Az idei év újdonsága egy különleges kemping, ahol az országban egyedülálló módon prémium faházakban lehet megszállni, átjárással a híres Zsóry fürdőbe.

Évről-évre egyre többen választják Mezőkövesdet – vagy ahogy sokszor emlegetik a „Matyóföld szívét” – gyógyulás, pihenés, nyaralás, szórakozás céljából. A városban számos szálláshely közül lehet válogatni – ez a lista idén is bővült, hiszen újdonságként elkészült egy prémium kemping.

„Úgynevezett négy évszakos faházakat alakítottak ki közvetlenül a fürdő mellett. Nagyon sok variáció volt versenyben, végül azért ezekre esett a választás, mert ilyen típusú faházak eddig még nem voltak Magyarországon, teljes mértékben egyedi. Fiatalos, lendületes dizájn és korszerű, prémium kialakítás jellemzi. Összesen 20 ilyen faház áll vendégeink rendelkezésére. A 40 m2 alapterületű házakban nappali, 2 hálószoba, konyha és zuhanyzós fürdőszoba kapott helyet” – mondta Dávid-Egri Andrea, a Zsóry Liget Camping & Resort, valamint a Balneo Hotel értékesítési igazgatója.

Minden ház saját terasszal rendelkezik, és tartozik hozzá egy autóbeálló is. Családoknak és kisebb baráti társaságoknak egyaránt ideális. De nem csak a faházaknak lett hely. A 2,5 hektáros területen 30 sátorhely és 80 lakókocsis beállóhely is létesült.

„Szeretnénk növelni a zöld területet is, füvesítés, parkosítás is történt, sőt sok fát is meghagytunk, ami tovább emeli a kemping hangulatát” – tette hozzá az értékesítési vezető, aki azt is elárulta, hogy egy 22 szobás panziót is felújítottak az idei nyárra, így tényleg minden szálláshely kategóriában ki tudják elégíteni az igényeket. A kemping egyik nagy előnye, hogy korlátlan átjárást biztosít a Zsóry Fürdő területére.

A város legújabb fejlesztése a gyógy- és egészségpark, ahol kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak. Mezőkövesden rengeteg szálláshely közül lehet válogatni. Egyik újdonság, hogy az eddig három csillagos Balneo Hotel 2022 márciusában megkapta a négy csillagos minősítést. Ennek érdekében már 2021-ben hatalmas fejlesztésekbe kezdtek, a szálloda teljes körű felújításon esett át: megújultak a közösségi terek, modern és otthonos lett.

Kibővült az étterem, megújult a recepció és a lobby bár is. Mind a 134 szobát felújították, kicserélték a szőnyegeket, a függönyöket, a tapétát, de még az ágyakat is, valamint a fürdőszoba szintén átesett egy alapos megújuláson. Ezeken kívül felújították a konferenciatermet, valamint a wellnessrészleg is gépészeti korszerűsítésen esett át. Bővítették a parkolórészleget, így már szinte minden autóval érkező vendég számára biztosítani tudják a parkolóhelyet. Bővült a szaunavilág, hogy a téli időszakban is vonzóbb turisztikai attrakció legyen a szálloda. A megújulás során vállalták, hogy fejlesztik a szolgáltatások színvonalát, növelni szeretnék a vendégéjszakák számát, és egy teljesen új, modern hotelt hoznak létre a városba érkezőknek.

Mezőkövesd az elmúlt években komoly fejlesztéseken ment át. Az ide érkezőknek érdemes felkeresni a Városi Galériát, ami előtt Mátyás király mellszobra áll, de a nem sokkal messzebb található Szent László templom freskói is egyházművészeti ritkaságnak számítanak.

„Mezőkövesden járva nem szabad kihagyni a Hadas városrész kézműves alkotóházait sem, ahogy a Matyó Múzeum tárlata is örök emléket ígér a városba érkezőknek. A matyó hímzés és népviselet 2002 óta Hungarikum” – tette hozzá Dávid-Egri Andrea.

A város idén is sokszínű programkínálattal készül a turisták és a helyiek számára. Egész évben lesznek kulturális események, fesztiválok, gasztronómiai élvezetek és sportrendezvények.


(EM)