Július 7-én érkezik a Marvel legújabb filmje a mozikba, a Thor: Szerelem és mennydörgés. A Marvel Studios új filmjében, a mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt. Ők együtt embert és istent próbáló kozmikus kalandra indulnak, hogy kiderítsék az Istenölő bosszújának rejtélyes okát, s megállítsák, amíg még nem késő.

Berényi Tamás, a mozi igazgatója elmondta, hogy az egri mozi ezúttal is egy nappal korábban elhozza Egerbe Thort, vagyis a szerdai napon tartanak premier előtti vetítést. Az első napokban érdemes időben megvásárolni a jegyet, mert garantáltan teltházas vetítésekre lehet számítani.

A legkisebbek se maradnak szuperhősök nélkül, hiszen a DC képregény-univerzuma is tartogat filmet a hónapra, érkezik a DC Szuperállatok ligája című családi animációs film. Krypto szuperkutya: tud repülni, és csak egy egészen kicsit nagyképű – de hát melyik kutya maradna szerény, ha Superman a gazdája, akivel osztozik a szupererőn, és együtt harcol Metropolis elvetemült bűnözői ellen?

Csakhogy az Igazság Ligájának összes tagját, így Supermant is elrabolja a legfőbb gonosz, és a kutya magára marad. Mit tehetne mást, mancsába veszi az irányítást. Különös társaságot terel össze: egy bamba vérebet, egy pocakos malacot, egy nem túl gyors teknőcöt és egy nagyszájú mókust, és együtt vetik bele magukat a mentőakcióba: kalandjaik során mindannyian új szuperképességekre tesznek szert, ami okoz némi kalamajkát, de azért jól jön a szupergonosz elleni embert és állatot próbáló küzdelmek során.

Jegyvásárlás: www.egermozi.hu


(EM)