Újra Eger címmel fotó- és videópályázatot hirdet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Város Turisztikai Kft.

Helyi lakosokkal és korábbi látogatókkal együttműködve szeretné újraindítani Eger turizmusát a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a város turisztikai szervezete. A kooperációban megvalósuló pályázat során rövid, maximum 60 másodperces videófilmeket és turisztikailag releváns fényképeket várnak a résztvevőktől. A beérkezett pályaművek közül a legjobbak az Egert népszerűsítő turisztikai újranyitási kampányban is megjelenhetnek.

TÖRŐCSIK GÁBOR, az Eger Város Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kampány az újranyitás iránti közös várakozásnak szeretne hangot adni, ezért személyes hangvételt szeretnének használni: „A lezárás időszaka mindannyiunk számára nehéz, és mostanra alighanem minden egri lakos egy emberként várja, hogy ismét benépesüljenek az utcák, visszatérjenek a turisták és visszakapjuk a korábban megszokott életünket. Azt szeretnénk megmutatni, hogy Eger több mint egy turisztikai desztináció, egy élő és érző város, ahol a helyieknek ugyanolyan örömteli pillanat, amikor megérkezik hozzánk egy turista, mint magának az utazónak.”

A szervezők szeretnék, ha az „Újra Eger” pályázat résztvevői személyes perspektívájukból mutatnák meg, hogy mit szeretnek a városban, ők mit mutatnának meg ismerőseiknek a hevesi megyeszékhelyből.

FILE SÁNDOR, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára bízik a széles körű szakmai együttműködésben, hogy a turizmus nyitását követően Eger város idegenforgalmi élete, az ide látogató vendégek száma minél dinamikusabban növekedhessen:

„Erre biztató alapot nyújt az a szakmai kutatás, mely a közelmúltban megállapította, hogy a magyar lakosság kétharmada belföldi nyaralásban gondolkodik, melynek nyolc kiemelt célpontjából három Heves megyében található. Egy közülük, Eger.  Ezt a versenyelőnyt kívánjuk kihasználni a fentebb megjelölt célok érdekében úgy, hogy jól összerakott, célzott fizetett online marketingkampányt valósítunk meg. A mai marketingtrendeknek megfelelően hitelesnek tartjuk, ha a tartalmakat az Egerben élő emberek által készített pályaművekből állítjuk elő.

Az Újra Eger pályázat keretében összesen három kategóriában várnak videókat és fotókat:

  • Egri hangulat
  • Bor-gasztronómia
  • Program/élmény/szálláshely

A beérkezett pályaművek közül a zsűri minden kategóriában kiválasztja a legjobbat, emellett közönségdíjasokat is hirdetnek. A nyereményeket Eger város turisztikai és vendéglátás szektorának vállalkozói közössége ajánlja fel, ezzel is tovább erősítve az összefogást.

A pályaművek beküldési határideje 2021. április 12. A pályázat részletei a VISITEGER.COM turisztikai honlapon olvashatók, valamint itt lehetséges nevezni is.


(EM)