SZPONZORÁLT TARTALOM

 

A jelöltek az alábbi sorrendben szerepelnek a szavazólapon:

  1. Bodnár Pál független
  2. Orosz Lászlóné, FIDESZ-KDNP
  3. Oravecz János Tamás független
  4. Domán Dániel független
  5. Farkas Richárd független
  6. Bábel Ildikó, Mi Hazánk Mozgalom

Orosz Lászlóné Ibolya – FIDESZ-KDNP

Orosz Lászlóné Ibolya három cikluson át volt egyéni önkormányzati képviselője a hajdúhegyi 7. sz. választókerületnek, jelenleg is a közgyűlés tagja. A DK-s Berecz Mátyás lemondása miatt kiírt időközi választáson ismét megméretteti magát.

Miért döntött az indulás mellett?

Megtiszteltetés, hogy a FIDESZ-KDNP által támogatott jelöltként ismét lehetőséget kaphatok a hajdúhegyi városrészben élők képviseletére. 2019 októberétől sajnos nincs igazi felelőse a városrésznek, amin változtatni szeretnék. A körzetben élőként kiemelten törekszem arra, hogy ismét a fejlődés, a megújulás jellemezze közös otthonunkat.

Most egyszerre vagyok könnyű és nehéz helyzetben, hiszen a régóta itt élők többségének bizalmát rengeteg munkával, de sikerült megnyernem. Tudják, hogy számíthatnak rám. Tőlük sok-sok biztatást, pozitív visszajelzést kapok. Ugyanakkor sok új lakó költözött a Hajdúhegyre, akikkel igyekszem személyesen felvenni a kapcsolatot. Biztató, hogy többen közülük már hallottak a közbenjárásomnak köszönhetően megvalósult fejlesztésekről.

Ez azonban nem „csak” egy munka: a képviselőség sokkal több az utcák, járdák rendbetételének vagy a csapadékvíz elvezetésének megoldásától. Felelősséggel tartozom az itt élőkért, akik közül sokakkal az évek alatt személyes, sokszor baráti viszony alakult ki, amire nagyon büszke vagyok.

Milyen tervei vannak, mit ígér a választóknak?

Nem célom az átgondolatlan ígérgetés. Csak olyat szeretnék vállalni, amiről tudom, hogy ha nehezen is, de teljesíthető. Amit bizton ígérhetek, az a tőlem megszokott gyorsasággal elvégzett rengeteg munka, hiszen feladat akad bőven. A körzetjárás során is újabb és újabb megoldandó probléma került elő. Ha mindenképpen ki kellene emelnem valamit, akkor azt mondanám: a második, vagy akár a harmadik ütemmel is, de folytatni kell az utak és járdák felújítását, például a Kisasszony utcában. Ezen kívül, bármilyen hihetetlen, de a körzetben egyetlen zebra van, ami tarthatatlan állapot. Említhetném még a Hatvanasezred és a Baktai utca kereszteződésének biztonságossá tételét. Hosszasan sorolhatnám a rám váró feladatokat, de hadd említsek még valamit: kezdeményezésemre elindult egy közösségformáló program, a Hajdúhegyi Piknik és ezzel együtt megrendeztük a házi sütemények versenyét. Mindkét ötlet népszerűsége azt mutatja, hogy jó úton járunk.

Az eddig elvégzett feladatokról és a jövőbeni tervekről készítettem egy kiadványt, amit  minden postaládába eljuttatok. Ebben is megtalálják az elérhetőségeimet. Kéréseikkel, javaslataikkal keressenek bátran!

Ne feledjék: Hajdúhegy, Károlyváros – a közös szívügyünk!


Oravecz János Tamás – FÜGGETLEN

Oravecz János Tamás vagyok, Egerben születtem 1971-ben. A Bercsényi utca 134 lakásos társasházában élek 1983 óta, jelenleg édesanyámmal. Az egri 3. sz. általános iskola befejezése után elvégeztem a Gép- és Műszeripari Szakközépiskolát mint elektrotechnikus. Mivel ez egybeesett a rendszerváltás évével, ezen iparágakban drámai visszaesés következett be, így Eger 1-es számú postahivatalánál vállaltam munkát. Ez életemből hét nagyon szép évet jelentett, sok embert megismertem. Az ezredfordulón, 2000-ben egy összetett tevékenységet végző cégnél dolgoztam tovább, ami épülettakarítással, étkeztetéssel, őrzés-védelemmel, műszaki szolgáltatásokkal, ágazatspecifikus megoldásokkal foglalkozik. Ennek a cégnek voltam a takarítási objektumvezetője Eger egyik legnagyobb nehézipari vállalatánál. Feladatom volt ezen ipari létesítményekben a takarítással kapcsolatos minden személyi és tárgyi feltétel biztosításával kapcsolatos teendők: a dolgozók felvétele, a bérszámfejtés előkészítése, a munka megszervezése, a dologi eszközök megrendelése és a gépek javítása. Tizenhét év munkaviszony után, úgy éreztem eljött a váltás ideje.  2017 óta Eger legnagyobb magyar tulajdonú, legdinamikusabban fejlődő sütőipari cégénél dolgozom.

1998-2002 között külsősként tagja voltam Eger Megyei Jogú Város képviselő-testületének kulturális bizottságának. 2002-ben a 7. sz. választókerületben egyéni képviselői mandátumot szereztem, így 2006-ig önkormányzati képviselő voltam – a szociális, urbanisztikai és környezetvédelmi bizottságban tevékenykedtem. Amíg politikai feladataimat végeztem eredeti munkáim, főállásom soha nem adtam fel, így nem érintettek tragikusan a politikai folyamatokból eredő hullámvölgyek. Ha megválasztanak, munkahelyem most sem adnám fel, hisz ezzel a céggel 22 év óta vagyok kapcsolatban. Ugyanakkor tiszteletdíjam egy részét „saját”, a többit a közösség, lakókörzetem céljaira használnám. Egyik fontos feladatomnak a testvérvárosokkal való szorosabb együttműködést tartom.

A 7. sz. vk. legégetőbb problémájának a laktanya sorsának rendezését, funkcióval való megtöltését tekintem. Gondolok itt a szociális feladatok és szociális bérlakások helyett a kultúra, a sport és a honvédelem kérdéskörére. Szeretném ha a laktanya területén csak olyan emberek élnének életvitelszerűen, akiknek ezen tevékenységgel összefüggésben dolgoznak, munkálkodnak. Köszönöm, hogy figyelmet szenteltek nekem, kérem éljenek a lehetőséggel, hogy közösen építsük tovább a közvetlen környezetünket. Kérem, támogassanak a 2022. június 26-án tartandó időközi választáson!

Köszönettel és tisztelettel: Oravecz János Tamás


Farkas Richárd – Független

Bemutatkozna röviden, hogy megismerhessük mint képviselőjelöltet?

Farkas Richárd vagyok, negyvenhét éves szőlő- és bormíves. Felső Károlyváros szülötte vagyok, és most is ott élek feleségemmel és két kisgyermekemmel a szüleim szomszédságában. Őstermelőként kis paraszti gazdaságunkban saját szőlőnkből míves borokat készítünk családommal. A mindennapjaimat tehát a gazdálkodás teszi ki, de régóta aktív civil életet élek. Igyekszem és mindig is igyekeztem a környezetem és közösségeim javára tenni önzetlenül.

Mi késztette arra, hogy jelöltesse magát képviselőnek a hetes számú választókörzet időközi választásán?

Nem terveztem, hiszen nincsenek ilyen ambícióim, de a városnak segítségre van most szüksége, mert mindnyájan láthatjuk, hogy a közgyűlésben mi folyik. Minden egrit elszomorít ez a helyzet és sokaknak elege van már a pártoskodásból és az ezzel járó adok-kapokból. Mint fertálymester felesküdtem arra, hogy a háromszáz éves hagyományunkhoz méltóan a városunkat szolgálom. Így nem is volt kérdéses számomra, hogy miután a barátaim, családom és a polgármester úr is bíztatott és támogatásáról biztosított, szolgálatra készen állva jelöltettem magam az időközi választáson.

Mit ért az alatt, hogy szolgálatra készen állva, igazából kit szolgálna?

Tudom, hogy a kérdést olvasva most nagyon sokan rögtön rávágják, hogy a polgármestert akarom szolgálni és az ő embere lennék. Nos, ez leginkább a pártoskodók válasza, hiszen számukra ez a természetes. Aki részekben, vagyis pártokban, csapatokban tud csak gondolkodni, annak nehéz ezt másképpen látni. Pedig muszáj lenne, mert ez nem valakinek, hanem valakiknek a szolgálatáról szól. Nem egy pártot akarok képviselni és nem a polgármestert akarom szolgálni, hanem pontosan azokat, akiket ő is szolgál. Vagyis minden egrit és ezen belül is minden Hajdúhegyit és Károlyvárosit. Egy igazi lokálpatrióta fertálymester nem is gondolhatná ezt másképpen, hiszen ezért létezünk!

Milyen elképzelései vannak a körzetben, mit szeretne megvalósítani?

Hitem szerint nem az a lényeg, hogy én mit szeretnék, hanem az, hogy az ott élők mit szeretnének. Egy képviselőnek nem az a feladata, hogy ötleteljen és kitaláljon dolgokat, hanem az, hogy felmérje, lássa, tudja, értse az igényeket és szükségleteket, illetve ezeket képviselve tegye meg a legtöbbet a körzetben élők érdekében.

Úgy gondolja, hogy ezt érteni és díjazni fogják a választók?

Bízom benne és igyekszem a választásig még sokat beszélni erről. Egyvalamit viszont feltétlen látniuk és tudniuk kell a választóknak: ez a választás bár csak egy körzet képviselőjéről szól, de mégis az egész város jövőbeni politikai kultúráját fogja meghatározni. Óriási a felelősségünk, bölcsen kell döntenünk!


Bábel ildikó – Mi Hazánk Mozgalom

Kérem, mutatkozzon be röviden az olvasóknak!

Bábel Ildikó vagyok, Kárpátalján születtem, és harmadik éve élek Egerben. Szociálpedagógia és webdesign végzettséggel rendelkezem. Aktív tagja és szólistája vagyok az Egri Csillagok Népdalkörnek, rendszeresen fellépek kulturális eseményeken.

A Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezetének felkérésére indulok Eger város hetes körzetének időközi önkormányzatiképviselő-választásán.

Miért döntött úgy, hogy jelentkezik a Hajdúhegy és Károlyváros lakosainak képviseletére?

Őszintén szólva a tenni akarás vezérelt, és természetesen helyi szinten is szeretnék hozzájárulni a Virradat program megvalósulásához. Nap mint nap látom és tapasztalom azokat a problémákat, melyek nemcsak a körzet lakóit érintik, hanem az egész várost.

A körzetbejárás során mit tapasztalt? Melyek a városrész megoldásra váró feladatai?

Az utak minőségét a megkérdezettek közül mindenki kifogásolja. A választókerület keleti részén kevés az üzlet, nincs gyógyszertár, így legtöbbször a belvárosba kell beutazniuk az embereknek, ami lényegesen egyszerűbb lenne, ha megfelelő lenne a buszmenetrend. Az idősebb emberek nagy többségének ez igencsak gondot okoz.

A laktanya ügye is sokakat foglalkoztat. Úgy gondoljuk, hogy a legmegfelelőbb az lenne, ha ténylegesen rendeltetésének megfelelően lenne használva. A jelen helyzetben ez talán még indokoltabb, mint korábban.

A 25-ös út mentén élők az átmenő forgalomra panaszkodnak. Általános problémák forrása, hogy a korábbi kertvárosias területen a társasházak száma egyre csak szaporodik.

Hogyan látja a körzet jövőjét? Megválasztása esetén milyen lépéseket tervez?

Fontos, hogy egy képviselőnek egészében kell gondolkodnia, ami azt jelenti, hogy a legfontosabb elsősorban a haza, majd a város, és azon belül az a körzet, amelynek képviselője. Én ezen elv szerint gondolkodom. Bőven van megoldásra váró feladat a jövőben, és azoknak csak egy kis része az, amit korábban kiemeltem. Ezek megoldását fogom támogatni.

Hogyan lehet Önnel felvenni a kapcsolatot, illetve támogatni Önt?

A legtöbb közösségi médium felületén megtalálható vagyok, emellett a babel.ildiko@mihazank.hu email címen, illetve a 20/554 7964 telefonszámon vagyok elérhető.


(EM)